De energieprijzen in 2018 stijgen fors

In 2018 stijgen de energiekosten fors!

De meeste huishoudens en ondernemers met een kleinverbruikaansluiting betalen in 2018 meer aan netbeheerkosten voor gas en voor stroom. Deze tarieven zijn goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De exacte hoogte van uw tarieven is afhankelijk van uw aansluiting (de aansluitkosten) en de hoeveelheid te transporteren energie (transportkosten). Het exacte bedrag vindt u op de factuur van uw energieleverancier.

In 2018 stijgen de tarieven gemiddeld met 7,5% voor klanten met een kleinverbruikaansluiting. Deze stijging komt door toegenomen investeringen in de meetdienst, precario en de inflatie. De meetdienst is het gebruik en het beheer van uw energiemeter. En het verschaffen van toegang tot meetgegevens. Precario is een gemeentelijke heffing. Deze heffing betaalt de netbeheerder voor de elektriciteitskabels en gasleidingen die in de grond van de gemeente liggen.

Om de energiekosten op uw exploitatie kunt u uw verbruik beperken. Dit begint met een energiebesparingsonderzoek waarmee uw energieverbruik onderzocht wordt. Mogelijk kan u zelfs naar een kleinere aansluiting en daardoor direct besparen op deze kosten. Wij hebben diverse berekeningsmodellen waardoor wij voor u een maatwerkonderzoek kunnen uitvoeren.

Interesse in een energieonderzoek voor uw bedrijf? Vult u dan het contactformulier in voor een energiebesparingsadvies.

KEI-Advies is een onafhankelijk adviesbureau. Wij helpen bedrijven om op basis van een duidelijke rekensom op een slimme manier effectieve milieuwinst te boeken.

Bron: Liander