Thermografisch inspectie W-installatie

Een mechanische installatie moet optimaal presteren om optimaal te kunnen renderen. Met gedegen onderhoud voorkomt u al veel storingen, verlengt u de levensduur en verbetert u het rendement van uw installatie. Maar ook het onderhoud kunt u efficiënter laten plaatsvinden met een thermografische inspectie voorafgaand aan het onderhoud.

Hoe ziet een thermografische inspectie er uit?

Mechanische thermografie is een vorm van non-destructief testen. Dat wil zeggen dat een inspectie contactloos gebeurt, tijdens werkuren en met behulp van een high-end infrarood camera. Het proces hoeft dus niet onderbroken te worden voor de inspectie. De inspectie wordt afgerond met een rapportage voorzien van ‘normale’ foto’s en infrarood foto’s aanbevelingen. Op basis van het rapport kunt u veel efficiënter onderhoud plegen aan uw mechanische installatie: U ziet direct de pijnpunten in uw installatie en u ontdekt sluimerende gebreken die met het blote oog niet waarneembaar zijn en het falen van de installatie kan voorkomen. Zo kunnen wij infrarood beelden en ‘normale’ beelden één op één met elkaar vergelijken en daarmee een eventueel gebrek exact lokaliseren. Daarnaast kunnen wij in één foto duidelijk maken waar het probleem zich bevind wat de waarde van de metingen ten goede komt.

Picture in Picture

FlirEbx camera’s maken gebruik van een innovatieve manier van fotograferen. De camera maakt op exact hetzelfde moment twee beelden tegelijk: één infraroodbeeld en één ‘normaal’ beeld, zoals u dat ook met een ‘normale’ camera zou maken. In het infraroodbeeld wordt de minimale en maximale temperatuur met een kleurenbalk weergegeven. Dankzij deze functionaliteit kunnen wij veel sneller, secuurder en efficiënter te werk gaan dan met veel gangbare infrarood apparatuur.

Meer weten hoe wij dat doen? U kunt ons bereiken via het contactformulier van KEI-Advies BV.

KEI-Advies BV uw specialisten voor een gasloze installatie, nul op de meter, een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)energiebesparingen en verduurzaming.

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  •  

    KEI-Advies bv gebruikt de door u gestuurde gegevens uitsluitend in het kader van de dienstverlening aan u. Wij delen uw gegevens niet met derden.

  •