Gebouwsimulatie en Temperatuur Overschrijdingsberekening

Gebouwsimulatieberekening

Gerealiseerde projecten

Met een gebouwsimulatie wordt de temperatuurvariatie en het energieverbruik van een gebouw beoordeeld.

Als de transmissie- of koellastberekening is gemaakt, wordt met gebouwsimulatie onderzocht hoeveel energie benodigd is voor verwarming en koeling en hoeveel uren een bepaalde vertrektemperatuur wordt overschreden. Aan de hand van deze berekening wordt onderzocht welke klimaatomstandigheden kunnen ontstaan in de ruimte.

KEI-Advies bv zet deze berekening om in een advies welke maatregelen nodig zijn om de binnentemperatuur te verbeteren. De simulatieberekening kan gebruikt worden om de klimaatinstallatie beter af te stellen. Dit zal leiden tot een voelbare verbetering van comfort en kan tevens een besparing van energie opleveren!

Wanneer u van plan bent uw cv-ketel te vervangen, gasloos te gaan of uw koelinstallatie aan vervanging toe is, kan een gebouwsimulatieberekening zich snel terugverdienen.

Gebouwsimulatie is de manier om te berekenen hoe we een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) kunnen berekenen of nul op de meter kunnen bereiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs of via het contactformulier van KEI-Advies BV.

KEI-Advies BV uw specialisten voor een gasloze installatie, nul op de meter, een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG), energiebesparingen en verduurzaming.