BENG-berekeningen volgens NTA8800

Uw specialist in BENG berekeningen ©Mike Bink

Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) volgens NTA8800

De Rijksoverheid stuurt actief aan op reductie van het primair energieverbruik. Gas is primaire energie en een warmtepomp kan gebruik maken van hernieuwbare energie zoals zonnepanelen. Thans dienen alle nieuwe overheidsgebouwen of nieuwe gebouwen een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) te zijn.

In 2020 zijn alle nieuwbouwwoningen gasloos geworden. Dit betekent dat een EPC-berekening een BENG-berekening is geworden met energieprestatie indicatoren EP1, EP2 en EP3. De gevolgen voor het ontwerpen van woningen en appartementen zijn groot. Met de komst van de NTA8800 is door de lagere Primaire Energie Factor van 1,45 de installatie met warmtepompen beter gewaardeerd in de BENG-berekening. Dit is ook goed voor de EP2 eis. Veelal heeft u ook een transmissieberekening nodig en wilt u met warmtepompen een lage EP2 eis behalen. Wij adviseren dan onze routekaart te volgen in de meest kostenefficiënte adviesroute.

Niet alleen zal er onderzoek gedaan moeten worden naar de installatietechnische voorzieningen, ook de maatregelen voor de bouwkundige schil verdienen aandacht. Hierdoor is een integrale benadering van gebouwontwerpen noodzakelijk. Het begint bij een BENG-berekening die ook voor een transmissieberekening en koellastberekening wordt gebruikt. Met onze bouwfysische– en installatiekennis zijn wij voorbereid op het ontwerpen naar energieneutraal ontwerpen met gebouwsimulaties.

Dat zijn nu de Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Met de BENG eisen wordt tegelijk een zomercomfort eis voor gebouwen ingevoerd.

Meer weten hoe wij een nul op de meter of BENG gebouw maken? Of heeft u vragen over zomercomfort? U kunt ons bereiken via het contactformulier van KEI-Advies BV.

KEI-Advies BV uw specialisten voor een gasloze installatie, nul op de meter, een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG), energiebesparingen en verduurzaming.

Projecten

Offerteaanvraag Vabi berekeningen

  Geeft u s.v.p. aan waarover wij contact met u kunnen opnemen.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: pdf, dwg.
  Voegt u s.v.p. uw tekeningen bij voor de aanvraag. Dit helpt u snel een offerte te krijgen over de kosten.
 •  

  KEI-Advies bv gebruikt de door u gestuurde gegevens uitsluitend in het kader van de dienstverlening aan u. Wij delen uw gegevens niet met derden.

 •