Klimaattechniek

Een thermografische inspectie vindt de oorzaak van lekkages en gebreken

Heeft u een vochtige muur of een vloerverwarming die niet goed functioneert? De kans is groot dat er ergens een lek in de leiding zit. Reparatie is noodzakelijk, maar vaak ook kostbaar. Daarom beperkt een thermografische inspectie de destructieve kosten.

Wat is een thermografische inspectie?

Warmte is energie en is zichtbaar te maken. Tijdens een thermografische inspectie registreren wij die warmteverschillen. Dat doen we met een geavanceerde infrarood camera, waarmee we de exacte locatie van de warmteverschillen bepalen. De thermografische foto laat zien dat de gevel niet optimaal geïsoleerd is. In naastgelegen foto ziet u dat een vloerverwarmingsslang niet meedoet in de installatie. Daarnaast is het mogelijk de werking van vloerverwarmingssystemen aan te tonen of weer te geven waar in vloeren geboord kan worden zonder dat de vloerslangen doorboord worden.

Uw voordelen van lekkagethermografie?

De voordelen zitten hem met name in een besparing van kosten:

  1. Een inspectie scheelt u een heleboel tijd en werk in het traceren van het probleem.
  2. Een inspectie voorkomt onnodig breekwerk.
  3. Een inspectie scheelt u dus in kosten voor reparatie.
  4. Een inspectie wordt bovendien vaak door uw verzekeringsmaatschappij vergoed.

Is een thermografische inspectie verplicht?

Een thermografische inspectie is niet verplicht. Naar verzekeraars kunt u met thermografische inspectie aantonen dat u alles in het werk heeft gesteld om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen en de risico’s van uitval, brand of persoonlijke ongevallen tot een minimum heeft willen beperken.

Wat kost een thermografische inspectie?

Een thermografische inspectie van KEI Advies bv wordt uitgevoerd met professionele infrarood apparatuur en een helder thermografisch rapport. Het uitvoeren en opstellen ervan kost tijd. Toch zijn de kosten van een inspectie relatief laag. Zeker als u deze afzet tegen de kosten waar u voor kunt komen staan als een installatie uitvalt. Wilt u precies weten wat een thermografische inspectie u gaat kosten, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte thermografie.

Meer weten hoe wij dat doen? U kunt ons bereiken via het contactformulier van KEI-Advies BV.

KEI-Advies BV uw specialisten voor een gasloze installatie, nul op de meter, een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)energiebesparingen en verduurzaming.