NEN2767 Conditiemetingen

Een gebouw of een installatie kan niet zonder onderhoud. Het gebouw is onderhevig aan het gebruik en weersinvloeden. Tevens zorgen de gebruikers voor veroudering en slijt het gebouw of de installatie, soms simpelweg omdat de techniek veroudert en een keer aan vervanging toe is. Maar wanneer en wat kost dat dan?

Daarvoor is een conditiemeting volgens NEN2767 opgezet en wordt door veel bedrijven en overheden gebruikt om het onderhoud te kunnen budgetteren.

Door middel van een visuele inspectie op basis van de objectieve inspectiemethodiek voor conditiemeting NEN2767 wordt door KEI-Advies bv het benodigde onderhoud van gebouwen in kaart gebracht. Aan de hand van deze methodiek worden de gebreken van de bouwkundige, werktuigbouwkundig en elektrotechnische elementen beoordeeld met een conditiescore. De conditiescore is een maat voor de technische staat van een element in relatie tot de technische levensduur.

INVENTARISATIE

Alle assets die zich binnen de locaties bevinden worden door ons geïnventariseerd. Hiervoor gebruikt KEI-Advies als basis de te verzamelen gegevens van de gebruikers en deze vullen wij aan met de bouwkundig-, elektrotechnisch- en werktuigbouwkundig elementen welke door ons op locatie geconstateerd worden. Deze inventarisatie is noodzakelijk om het dossier op de juiste wijze te vullen, zodat u volledig inzicht heeft in uw gebouwen en u kunt sturen op uw vastgoed.

MEERJARENONDERHOUDSPLANNING

Aan de hand van de conditiescore worden de onderhoudsmaatregelen per element ingepland op basis van standaard activiteitenlijsten met bijbehorende kostenkentallen en onderhouds- en levenscycli.

Voor deze opdracht zullen de maatregelen worden ingepland die de komende 15 jaar noodzakelijk zijn om het gebouw op het gewenste conditieniveau te behouden.

SCOPE

Als scope wordt een periode met u afgesproken. De benodigde activiteiten en onderhouds- of vervangingskosten zullen voor deze periode worden bepaald. Naast de benodigde onderhoudsactiviteiten worden de volgende zaken gerapporteerd:

  1. – Brandveiligheid (voldoen aan wet- en regelgeving);
  2. – Veiligheid (voldoen aan wet- en regelgeving);
  3. – Uitvoeren van verplichte inspecties en keuringen volgens het Activiteitenbesluit.

De hierboven genoemde zaken worden in een totaalrapportage opgenomen. De kosten en benodigde activiteiten om deze risico’s op te heffen, worden in het rapport opgenomen.

Meer weten of een offerte aanvragen voor een NEN2767 inspectie? U kunt contact opnemen met een van onze adviseurs of via het contactformulier .

KEI-Advies BV uw specialisten voor een gasloze installatie, nul op de meter, een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG), energiebesparingen en verduurzaming. [/vc_column_text][vc_column_text el_class=”diensten-tekst”]

Kijk ook naar onze andere diensten inzake energiebesparingen

energie audit voor bedrijven

Energiebesparingsonderzoek voor bedrijven en verenigingen

Energiebesparingsonderzoek voor appartementenbedrijven en VvE’s

Energielabels bedrijven

Energielabels woningen