Energiemonitoring

Ons energiemonitoringsprogramma biedt vele mogelijkheden om (energie)kosten te besparen en het comfort te verbeteren. Op basis van inzicht in uw energiegebruik op gas, warmte, elektriciteit, beheren, informeren en adviseren wij u over de voor uw organisatie economisch interessante besparingsmogelijkheden op uw energieverbruik en kosten. Op deze manier creëren en handhaven wij de voor u gewenste energiesituatie voor uw gebouw(en).

Energiemonitoring in combinatie met actief beheer van uw energiekosten realiseert een gemiddelde besparing van 3 tot 20% op uw jaarlijkse energiekosten. Afhankelijk van het door u gekozen abonnement adviseren wij u over de besparingsmogelijkheden op uw energieverbruik en op de kosten aan netbeheerder en energieleverancier.

Het doel van een energiemanagementsysteem is het borgen van de optimale energiezuinige in- en afstellingen van klimaatinstallaties door het automatisch laten registeren en analyseren van energieverbruiken met een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).

Welk energieregistratie- en bewakingssysteem is wettelijk verplicht?
A. Een slimme meter met een energieverbruiksmanager is verplicht bij een warmteverbruik meer dan 25.000 m3 aardgasequivalent, meer dan 88.000 kWh elektra of een bruto vloeroppervlakte van meer dan 1.800 m2 bvo;
B. Een automatisch EBS met rapportagefunctie is verplicht bij een warmteverbruik meer dan 75.000 m3 aardgasequivalent, meer dan 265.000 kWh elektra of een bruto vloeroppervlakte van meer dan 4.400 m2 bvo;
C. Een automatisch EBS met rapportagefunctie in combinatie met een gebouwbeheersysteem (GBS) is verplicht bij een warmteverbruik meer dan 170.000 m3 aardgasequivalent, meer dan 1.000.000 kWh elektra of een bruto vloeroppervlakte van meer dan 10.000 m2 bvo.

Voor de wettelijke verplichting A (zie boven) adviseren wij een basisaansluiting met 1 x per jaar een rapportage.
Voor de wettelijke verplichting B (zie boven) adviseren wij 1 x per half jaar een rapportage.
Voor de wettelijke verplichting C (zie boven) adviseren wij 1 x per kwartaal een rapportage.

Afgestemd op uw wensen en de wettelijke verplichting bieden wij een basic, comfort of excellent pakket aan.

Energie en geld besparen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.