30% CO2 reductie luchtbehandelingen met twincoil

Door een nieuwe vinding is het Mark Bakker van KEI-Advies BV gelukt het rendement van een twincoilsysteem bij luchtbehandelingen met 30% te verhogen.

Bij een twincoilsysteem wordt de warmte in de lucht maar voor maximaal 50% wordt teruggewonnen met een twee elementensysteem: twincoil. Deze waren nauwelijks energiezuiniger te maken.

Dit is zomaar een voorbeeld van KEI-Advies van een energiebesparing die op dit moment wordt toegepast.

Traditioneel wordt met een luchtbehandeling met een twincoilsysteem het grootste rendement bij een lage buitentemperatuur bereikt. Door de warmte van de afvoerlucht te regenereren, zijn wij in staat 30% meer energie terug te geven aan het gebouw. Deze investering wordt al in 7 jaar terugverdiend waardoor de luchtbehandeling energiezuiniger wordt gemaakt.

Het bijkomend exploitatievoordeel is dat de cv-installatie fors kleiner kan worden. Hierdoor dalen niet alleen de maandelijkse exploitatiekosten maar dalen ook de benodigde investeringen bij de vervangen van huidige cv-ketels.

Dit is een duurzame toepassing die veel geld en energie bespaart en wordt thans aangebracht in een bestaand kantoorpand. Wij zijn voor een verlaging van uw investerings-, en exploitatiekosten alsmede CO2-reductie.

Meer weten over deze innovatie? Bel 072-2205908 of vul uw gegevens in het contactformulier in.