Victory Building wordt energiezuiniger gemaakt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Victory Building fors energiezuiniger!

Door een nieuwe vinding is het Mark Bakker van KEI-Advies BV gelukt het rendement van een twincoilsysteem bij luchtbehandelingen van Victory Building te Alkmaar met 30% te verhogen.

Dit complex van ca. 16.000 m2BVO heeft twee grote luchtbehandelingen waar de warmte maar voor maximaal 50% wordt teruggewonnen met een twee elementensysteem: twincoil. Deze waren nauwelijks energiezuiniger te maken.

Dit is zomaar een voorbeeld van KEI-Advies van een energiebesparing die op dit project wordt toegepast. Daarnaast wordt een GWP 1 koelinstallatie aangebracht en gaat HVC voor een warmte-aansluiting zorg dragen. Traditioneel wordt met een luchtbehandeling met een twincoilsysteem het grootste rendement bij een lage buitentemperatuur bereikt. Door de warmte van de afvoerlucht te regenereren, zijn wij in staat 30% meer energie terug te geven aan het gebouw. Deze investering wordt al in 7 jaar terugverdiend waardoor de luchtbehandeling energiezuiniger wordt gemaakt.

Het bijkomend exploitatievoordeel is dat de warmte-installatie door de nieuwe aansluiting op de afvalwarmtecentrale fors kleiner wordt. Hierdoor dalen niet alleen de maandelijkse exploitatiekosten maar dalen ook de benodigde investeringen bij de vervangen van huidige cv-ketels.

Dit is een duurzame toepassing die veel geld en energie bespaart en wordt thans aangebracht in een bestaand kantoorpand. Wij zijn voor een verlaging van uw investerings-, en exploitatiekosten alsmede CO2-reductie.

Meer weten over deze innovatie? Bel 072-2205908 of vul uw gegevens in het contactformulier in.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]