LED-verlichting

Uw verlichting vervangen voor LED

Verlichting vervangen voor LED Duurzaam?

Het vervangen van de bestaande verlichting in gebouwen dient twee doelen. Het energieverbruik voor verlichting gaat direct met 55 tot zelfs 70% omlaag. Daarnaast daalt het energieverbruik door koeling omdat deze energie (warmte) niet behoefte te worden afgevoerd met een koelmachine. Nieuwe technieken doen hun intrede zoals bewegingsmelders met Dali-schakelingen waarbij tevens daglichtafhankelijk kan worden geregeld. Er kan zelfs op kleur worden geregel waardoor u ‘s morgens meer koeler wit licht krijgt en ‘s avonds meer warm licht.

De nieuwe armaturen zijn eenvoudig aan te brengen ter vervanging van de bestaande armaturen. De lichtopbrengst is hogen dan bijvoorbeeld bij de bestaande TL-armaturen waar 56Lm/W (Lumen per Watt) gebruikelijk is. Nieuwe armaturen hebben zelfs > 100 Lm/W. Hiervoor zijn ook EIA subsidies op te vragen.

Laat door KEI-Advies uw gebouw voorzien van LED-verlichting en deze opnieuw door te rekenen als maatregel om uw kantoorgebouw naar minimaal energielabel C te brengen.

Voor een energiebesparingsberekening voor uw gebouw, kunt u ons bereiken via het contactformulier .