LED-verlichting

Het vervangen van de bestaande verlichting in gebouwen dient twee doelen. Het energieverbruik voor verlichting gaat direct met 55 tot zelfs 70% omlaag. Daarnaast daalt het energieverbruik door koeling omdat deze energie (warmte) niet behoeft te worden afgevoerd met een koelmachine. Nieuwe technieken doen hun intrede zoals bewegingsmelders met Dali-schakelingen waarbij tevens daglichtafhankelijk kan worden geregeld. Er kan zelfs op kleur worden geregel waardoor u ’s morgens meer koeler wit licht krijgt en ’s avonds meer warm licht.

De nieuwe armaturen zijn eenvoudig aan te brengen ter vervanging van de bestaande armaturen. De lichtopbrengst is hoger dan bijvoorbeeld bij de bestaande TL-armaturen. Voor het vervangen van verlichting voor LED-verlichting zijn ook EIA subsidies aan te vragen.

Laat door KEI-Advies uw gebouw voorzien van LED-verlichting en deze opnieuw door te rekenen als maatregel om uw kantoorgebouw naar minimaal energielabel C te brengen.

Er zijn enorm veel aanbieders van diverse soorten, maten en merken verlichting. Daarom is het soms lastig om een goede en duurzame keuze te maken. Onze tip: laat u vooraf goed informeren en adviseren alvorens u verlichting gaat vervangen. Het kan teleurstelling voorkomen en geld veel besparen!

Voor een energiebesparingsberekening voor uw gebouw, kunt u ons bereiken via het contactformulier.

Kijk ook naar onze andere diensten inzake energiebesparingen

energie audit voor bedrijven

energie audit concernaanpak voor holdings en ondernemeningen

Energiebesparingsonderzoek voor bedrijven en verenigingen

Energiebesparingsonderzoek voor appartementenbedrijven en VvE’s