Energielabel Utiliteit verplicht

Energielabel utiliteit verplicht

Het hebben van een energielabel voor gebouwen bij een nieuw huur- of kooptransactie wordt door IL&T gehandhaafd. Gebouweigenaren zonder label kunnen een boete krijgen.

Het label is verplicht voor utiliteitsgebouwen. Als het label ontbreekt wordt een bestuurlijke boete worden opgelegd. Onze klanten hebben al gemerkt dat IL&T al aan het handhaven is. Vastgoedeigenaren die geen energielabel kunnen overleggen van hun pand, riskeren een boete die kan oplopen tot € 20.250 per pand. De regel is van toepassing op alle huur – en koopcontracten.

Welke voordelen biedt een EPA-U?

Een EPA-U maatwerkadvies in combinatie met een Energielabel biedt veel voordelen! De prijzen voor energie stijgen voortdurend. En de overheid stelt hogere eisen aan de energieprestaties van gebouwen in het kader van de klimaatdoelstellingen. Dat maakt investeren in energiebesparende maatregelen aantrekkelijker en nodig in veel van de bestaande bouw.

Wie stelt de Energie Prestatie van een gebouw vast?

Alleen gecertificeerde EPA-U bedrijven mogen de Energie Prestatie van een gebouw vaststellen. Het EPA-U maatwerkadvies van KEI-Advies BV voorziet gebouweigenaren van een grondig advies waarmee structurele energiebesparing behaald kan worden. Uitvoering van de geadviseerde maatregelen resulteert daarnaast in meer comfort, een lagere milieubelasting en een gezonder binnenklimaat.

Voor een energielabel van uw gebouw kunt u ons bereiken via het contactformulier van KEI-Advies BV.