Martha Fernández

Uw duurzaamheidsadviseur

Martha Fernández

Caribische passie voor duurzame energie

Een beter en schoner milieu achterlaten voor volgende generaties: dat is de drijfveer van Martha Fernández-Gómez om voor KEI-Advies te gaan werken. Tijdens haar studie Bouwkunde & Architectuur aan de Universiteit van Camaguey in Cuba kon zij nog niet vermoeden dat zij in haar latere leven zoveel betrokkenheid zou krijgen bij duurzame energie in Hollandse gebouwen.

In 1994 kwam zij naar Nederland. Haar kennis over duurzaam bouwen deed ze grotendeels hier op, bijvoorbeeld bij de Hogeschool InHOLLAND waar ze Bouwfysica volgde en bij NEN waar ze alles leerde over EPC-berekeningen en energieprestatieadviezen. Ze kwam al gauw terecht bij een koploper in de markt voor duurzame energie, en ontdekte dat gebruikseisen bouwkunde, architectuur en installatietechniek elkaar vroeg in een duurzaam bouwproces horen te ontmoeten. Bij het Duurzaam Team van de gemeente Heerhugowaard kwam deze kennis daarna goed van pas.

Bij KEI-Advies gaat Martha zich de komende vooral bezig houden met energieprestatieadviezen. Daarnaast zien we veel groeipotentie in haar. Ze gelooft vurig dat uiterlijk in 2030 de doelstellingen van het Klimaatakkoord gehaald moeten worden. De meeste winst valt natuurlijk te behalen bij isolatie en duurzame energie-toepassingen in de bestaande bouw. KEI-Advies vindt het een genoegen om iemand in het team te hebben die zo gepassioneerd over een beter en schoner milieu kan praten als zij. Dat voelt heel vertrouwd voor ons.