Martha Fernández

Uw EPA en duurzaamheidsadviseur

Martha Fernández

Caribische passie voor duurzame energie

Een beter en schoner milieu realiseren voor volgende generaties: dat is mijn drijfveer. Toch kon ik tijdens mijn studie Bouwkunde & Architectuur aan de Universiteit van Camaguey in Cuba niet vermoeden dat ik in mijn latere leven betrokken zou zijn bij duurzame energie in Hollandse gebouwen.

In 1994 kwam ik naar Nederland. Op de opleiding Bouwfysica aan de Hogeschool InHOLLAND leerde ik over duurzaam bouwen en bij NEN leerde ik alles over EPC-berekeningen en energieprestatieadviezen. Zo kwam ik al gauw terecht bij een koploper in de markt voor duurzame energie waar ik ontdekte dat bouwkundige, architectonische en installatietechnische gebruikseisen elkaar vroeg in een duurzaam bouwproces horen te ontmoeten. Die kennis kwam mij bij het Duurzaam Team van de gemeente Heerhugowaard daarna ook goed van pas.

Bij KEI-Advies stel ik energielabels op en geef ik energieprestatieadviezen. De meeste winst valt te behalen bij isolatie en duurzame energie-toepassingen in de bestaande bouw. Ik geloof vurig dat uiterlijk in 2030 de doelstellingen van het Klimaatakkoord gehaald moeten worden en ben gepassioneerd over een beter en schoner milieu.