LED verlichting voor bedrijven op 1 juli 2020 verplicht

LED verlichting voor bedrijven op 1 juli 2020 verplicht

LED verlichting voor bedrijven verplicht vanaf 1 juli 2020

Alle bedrijven in Nederland zijn per 1 juli 2020 verplicht enkel led verlichting te gebruiken. De tweede kamer heeft hiervoor een motie van GroenLinks en het CDA aangenomen. Wat betekent dit voor de energie audit, de ondernemer en de besparing op energie en onderhoud?

Voor bedrijven is het van het grootste belang om op iedere werkplek de juiste hoeveelheid licht te hebben op het juiste moment. Of het nu om een showroom of een werkplaats gaat, een magazijn of een schoollokaal, het voorzien van de juiste hoeveelheid en de kleur van het licht is en blijft maatwerk. Dit is belangrijk voor onder meer productpresentatie, concentratievermogen en de veiligheid van het werkproces.

Voor welke verlichting geldt dit?
TL-lampen, halogeenlampen en gloeilampen die gebruikt wordt voor basisbinnenverlichting vallen er minimaal onder. Andere alternatieve lichtbronnen worden afgekeurd door de inspectie. Er zijn hiervoor hele goede alternatieven.

Besparing op energie en onderhoud
Er kan veel worden bespaard op energie en onderhoud. LED-verlichting gaat langer mee en verbruikt minder stroom. De investering in LED-verlichting kan zich in twee jaar tijd terugverdienen, afhankelijk van de toepassing. Onderzoek wijst bovendien uit dat de massale overschakeling op LED door het bedrijfsleven 0,9 megaton CO2 winst oplevert.

Subsidieregeling
Wat veel bedrijven niet weten, is dat lichtrenovatie (deels) d.m.v. Energie Investerings Aftrek (EIA) gesubsidieerd wordt voor ondernemers met een winstoogmerk. LED-verlichting levert niet alleen een forse energiebesparing op, maar het kan ook goedkoop worden gerealiseerd.

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden en risico’s kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij gaan graag met u in gesprek en bieden vrijblijvend advies. Voor informatie of een verlichtingsplan voor energiebesparing belt u 072-2205908 of vindt u uw adviseur via het contactformulier van KEI-Advies bv.