30% CO2 reductie bij luchtbehandeling met twincoilsystemen

Door een nieuwe vinding is het Mark Bakker van KEI-Advies BV gelukt het rendement van een twincoilsysteem bij luchtbehandelingen met 30% te verhogen. Grote gebouwen zoals kantoren, ziekenhuizen, laboratoria en zwembaden hebben veelal grote luchtbehandelingen waar de warmte maar voor maximaal 50% wordt teruggewonnen met een twee elementensysteem: twincoil. Deze waren nauwelijks energiezuiniger te maken.

Dit is zomaar een voorbeeld van KEI-Advies van een energiebesparing die verder gaat dan bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen.

Traditioneel wordt met een luchtbehandeling met een twincoilsysteem het grootste rendement bij een lage buitentemperatuur bereikt. Door de warmte van de afvoerlucht te regenereren, zijn wij in staat 30% meer energie terug te geven aan het gebouw. De investering wordt al in 7 jaar terugverdiend. De bestaande luchtbehandeling wordt energiezuiniger gemaakt.

Het bijkomend exploitatievoordeel is dat de cv-installatie bij vervanging fors kleiner wordt, wat weer een verkleining van de gasaansluiting oplevert. Hierdoor dalen niet alleen de maandelijkse exploitatiekosten maar dalen ook de benodigde investeringen bij het vervangen van cv-ketels.

Dit is een duurzame toepassing die veel geld en energie bespaart en wordt thans aangebracht in een bestaand kantoorpand. Wij zijn voor een verlaging van uw investerings-, en exploitatiekosten alsmede CO2-reductie.

Meer weten over deze innovatie? Neem dan contact met ons op.